FNUG - Forening af unge med GIGT

Folkemødet 2016 – stor succes

Som I måske har set hvis I har fulgt med på facebook, twitter og instagram var årets Folkemøde igen en stor succes for FNUG.

instagram_fmdk_udsendte

FNUG havde valgt at sende fire repræsentanter som overfor politikere, fagpersoner og andre interesseorganisationer var med til at sætte unge med gigt på dagsordenen.

ungmedgigt_prefm_tweet

Årets store tema for sundhedsdebatterne var det sammenhængende sundhedsvæsen – dvs. sådan som vi alle godt kunne tænke os det var, men som det ikke er på nuværende tidspunkt. Konklusionen på flere debatter derovre var at hvis vi gør en fælles indsats kan vi ændre kulturen i sundhedsvæsenet og nedbryde siloerne – lige det der er brug for hvis vi skal behandle det hele menneske og ikke kun en diagnose ad gangen.

GF_debat_tweet2GF_debat_tweet1

FNUG fik gjort opmærksom både på os selv som forening, som ovenstående tweets fra Gigtforeningens debat illustrerer. Men også på vores RheumaBuddy-app, som virkelig fik reklame under fredagens ‘Big Data’-debat:

BigData_debat_LVS_tweet

BigData_debat_OveG_tweet

instagram_dag2

Fredag var i det hele taget FNUGs ‘store’ dag på Folkemødet. Vi lagde stærkt ud med dialogmøde sammen med De Autoimmune. Her blev hovedtræk fra vores spørgeskema fremlagt for udvalgte politikere, og vi havde en god dialog med dem og eksperterne om hvordan man kan indrette et sundhedsvæsen som tager alle vores diagnoser i betragtning. Efter sommerferien kommer I til at høre meget mere om dette.

UP_workshop_gruppebillede

Fredagen sluttede så med vores fælles event med Unge Patienter – her satte vi i en workshop i Danske Regioners telt de unge patienter på dagsordenen. Der var ikke bare dømt snak – der var dømt løsninger. Reimer Bo førte os sikkert gennem slagets gang, og vi fik nogle super gode idéer til hvordan livet kan blive MEGET nemmere – også dette kommer i til at høre mere til når Unge Patienter i efteråret følger op på dette arbejde.

UP_workshop_AZB_tweet UP_workshop_regionerne_tweet

 

Folkemødet blev også anledningen hvor Gigtforeningen lancerede deres krav om en afklaringsgaranti – det skal der lyde stor støtte til fra FNUGs side. Det er totalt urimeligt at mange går i årevis på ressourceforløb.

GF_afklaringsgaranti

Til slut skal der lyde en stor tak til alle vores samarbejdspartnere fra FNUGs Folkemøde-hold – tak fordi I endnu engang gjorde det til nogle uforglemmelige dage, og ikke mindst, Tak fordi I lytter!

På vegne af Folkemøde-holdet, Julie Kofoed, politisk konsulent