FNUG - Forening af unge med GIGT

 

Bliv frivillig i FNUG

Hvorfor blive frivillig?
Der er mange gode grunde til at bruge sin tid med FNUG-arbejde. Først og fremmest er det en god måde at møde andre med gigt på. Det kan man også gøre ved at deltage i vores arrangementer, men man kommer endnu tættere ind på folk, når man for eksempel bruger en weekend på at finde ud af, hvordan vi gør vores forening endnu bedre.

Herudover lærer man mange ting af at være frivillig – plusord som erfaring inden for mødeledelse, præsentationsteknik og organisation af større arrangementer ser alle godt ud på cv’et. Og hvem vil ikke gerne score det fede job eller studie – på trods af gigten. Og jo mere du kommer ud, og jo mere du udfordrer dig selv, des større bliver din selvtillid også! Man kan for eksempel få et ’kick’ ud af at skulle snakke foran en gruppe fremmede mennesker, hvis man ikke har prøvet det før.

Det er kanon sjovt at være frivillig og det er lysten, der driver værket. Selvom der er arbejde der skal laves, gør FNUG’s frivillige meget ud af det sociale, for det er nu engang sjovere at samarbejde med 10 andre frivillige end at sidde mutters alene hjemme.

Frivilligt arbejde er en god måde at skabe netværk over hele landet eller måske ligefrem i udlandet. I FNUG bygger vi vores frivillighed på 4 grundværdier, som fundament for alt hvad vi foretager os:

Forskellighed – der skal være plads til alle, uanset hvilke forudsætninger man har for at deltage. Økonomi må f.eks. ikke være en hindring for at deltage i arrangementer i FNUG.

Ambitiøse – FNUG vil gerne gå det ekstra skridt for at opnå det bedst mulige resultat, og ultimativt gøre en reel forskel for unge med gigt.

Fællesskab – Med gigt som fællesnævner er vi i FNUG helt almindelige unge, der støtter hinanden. Vores sammenhold er stærkt på tværs af diagnoser, aldre og interesser.

Engagement – Frivillige i FNUG er passionerede, der involverer sig og gennem arbejdet udvikler sig sammen. FNUG deltager aktivt for den enkelte og i samarbejder med andre foreninger.

Hvad laver en frivillig?
Der er brug for mange forskellige typer frivillige i FNUG – så uanset om du vil bruge én time om måneden eller mange timer om ugen, er der også noget for dig at lave.

Du kan vælge at lægge din tid i bestyrelsesarbejde eller som lokalkoordinator. Du kan også hjælpe til i en af vores kommunikationsgrupper – PR-, web- eller redaktionsgruppen og dermed være med til at påvirke hvordan FNUG fremstår udadtil. Eller du kan vælge at være med på en specifik opgave såsom at arrangere et af vores kurser.

Du bestemmer naturligvis selv, hvilke ting du vil engagere dig i, og hvor meget tid du vil bruge på det. Det eneste vi ønsker, uanset hvor du lægger dine kræfter, er, at du gør det, du lover – og at du ikke lover for meget. Det er ok ikke at have tid til at bruge mange timer om ugen på FNUG – men meld klart ud.

Hvordan bliver jeg frivillig?
Hvis du kunne tænke dig at være frivillig i FNUG så tag en snak med din lokale lokalkoordinator (eller en anden af FNUG’s tillidsfolk) om mulighederne. Du kan kontakte os eller tage en snak på næste arrangement i FNUG.

_DSC0834

De fleste af FNUG’s tillidspersoner til Landsmødet 2015