FNUG - Forening af unge med GIGT

Eventets dato: 27.5.2018

Teatertur i København

Område: Hovedstaden

Område: Sjælland

Kom med når FNUG inviterer medlemmerne i Hovedstaden og Sjælland i teatret for at se Eventministeriets anmelderoste forestilling “Transfervindue”, som arbejder med nogle af de problematikker, som personer med en kronisk diagnose kan relatere til. 

Til maj spiller Eventministeriets stærke forestilling “Transfervindue” igen på Det Kongelige Teaters scene i Skuespilhuset i København, og FNUG har købt billetter til den anmelderroste forestilling til medlemmerne i Hovedstaden og Sjælland. Inden tager vi ud og spiser en bid mad sammen, og der er mulighed for at debatere forestillingens tematik og forventninger til dette inden.

Forestillingen:

“Transfervindue” handler om Maria, som er en terminal kræftpatient indlagt på Hospice. Hun har nerveskader i benene, lider af svimmelhed, opkast, angst, gråd, rystelser, og bivirkningerne fra kemoen gør, at hendes krop er i evig undtagelsestilstand.

Fra forskellige steder i Hospice, kan man følge med i de raskes liv. Det er mærkeligt at se, hvor travlt de har. Med en kikkert følger Maria deres liv med indkøb, venten ved bussen og rumsteren med deres telefoner. Men der er dobbelthegn rundt om hele Hospice, de raske kan ikke bære at forholde sig til at have dårlig samvittighed overfor de syge.

“Transfervindue” er baseret på Maria Gerhardts roman af samme navn, som udkom kort før hendes død tidligere i år.

Læs mere om forestillingen her.

Forestillingen tager nogle svære tematikker og problematikker op vedrørende sygdom – i det her tilfælde livstruende sygdom. Vi håber her i FNUG, at vi med denne forestillingen kan starte en debat blandt vores medlemmer og samtidigt vise, hvordan emner som sygdom, smerte, medicin og bivirkninger, livskvalitet og sorg er repræsenteret i dansk kultur og hvordan.

Vi håber, at du har lyst til at tage med i teatret og opleve en stærk og rørende forestilling.

Inden forestillingen tager vi ud og spiser en bid mad sammen. FNUG betaler for billetten til forestillingen samt én valgfri drikkevarer på caféen inden. Mad betaler deltagerne selv for. Mere information om dette følger.

Praktiske oplysninger:

Tid: Søndag den 27. maj ca. kl. 18-21.30. Forestillingen varer cirka 1 time og 15 minutter uden pause. (Vi mødes og spiser aftensmad sammen inden forestillingen. Tilmeldte får information om dette efter tilmeldingsfristen er udløbet.)

Sted: Skuespilhuset, Det Kongelige Teater, Sankt Annæ Pl. 36, 1250 København K

Deltagerbetaling: 50 kr. for medlemmer (Er du ikke medlem af FNUG, kan du melde dig ind i foreningen her.)

Tilmelding: Tilmeld dig ved at skrive en mail til charlotte@fnug.dk senest søndag den 20. maj. Der er et begrænset antal billetter, og de uddeles efter først-til-mølle. 

Pårørende: Da der er begrænsede billetter til forestillingen, så er pårørende som udgangspunkt ikke inviteret med til dette arrangement.

 

Bemærk: Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristen er udløbet.