FNUG - Forening af unge med GIGT

 

Rådgivning & samarbejde

Behandlingen/rådgivningen sker bedst ved et samarbejde mellem dig, din familie og de forskellige faggrupper i sundheds- og socialvæsnet, f.eks. læger, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, socialrådgivere m.fl.

Behandlingen/rådgivningen har to formål: Dels at afhjælpe de øjeblikkelige gener, som kan være både fysiske (smerter, ledstivhed), psykiske og sociale og dels at forebygge forværring. FNUG har sammen med medlemmer på lokale arrangementer og kurser udviklet følgende vejledning til den gode konsultation: Den gode konsultation

Gode råd når du skal til møde med lægen, socialrådgiveren eller andre:

  • Skriv dine spørgsmål ned hjemmefra og tag dem frem under mødet. Så går du ikke hjem med uafklarede spørgsmål.
  • Tag en person med, som du føler dig tryg ved, evt. en fra FNUG. Så er der én mere til at huske, hvad der bliver sagt.
  • Spørg, hvis der er noget, du ikke forstår. Få det evt. skrevet ned. Behandleren/rådgiveren kan glemme at tale ”almindeligt” dansk.
  • Vid, at du ikke behøver sige JA til alt, som behandleren/rådgiveren foreslår. I sidste ende er det dig, der bestemmer. Sig evt., at du behøver en tænkepause.
  • Tag den tid, du behøver – også selvom venteværelset er fyldt op.

HUSK – det er dit liv og din krop, det handler om!

Flere gode råd Du kan også hente gode råd på www.patientsikkerhed.dk. Det er Dansk Selskab for Patientsikkerheds hjemmeside. De er en forening, der arbejder for at bedre patientsikkerheden i sundhedsvæsenet.