fbpx

Bliv klogere på din gigt

Kursus tilbud til alle

Temadag

Èn dag, ét tema

  • Lynfabrikken, Vestergade 49, 8000,
  • 11. september 2020
  • KL. 10:00 - KL. 19:00
  • Region: Landsdækkende

RYKKET: Temadag: 4S – Studie, Støtte, System & SU

Datoen er ikke fastlagt grundet uvisheden om COVID-19 situationen. Du kan tilmelde dig via linket, og kan du ikke deltage på den nye dato refunderer vi selvfølgelig beløbet. Send en mail til irinna@fnug.dk, hvis du har spørgsmål.

Kend dine rettigheder på studiet
– studie, støtte, system og SU.

Bemærk der ingen krav er om du har gigt for at deltage. Har du anden sygdom/smerter og ønsker viden om dine muligheder, er du også velkommen.

Frustrationer over systemet fylder, for mange unge med gigt, meget i perioder. Når vi unge begynder på videregående uddannelser eller erhvervsuddannelser, står vi selv for at skulle finde rundt i systemet uden den store hjælp. For et ungt menneske med gigt er der ekstra meget at forholde sig til – kan jeg klare studiet, kan jeg få noget hjælp undervejs, er der særlige regler, kan jeg søge handicap SU og meget mere. Derfor er der mange som løber panden mod en mur. Vi bruger i forvejen meget energi på vores kroniske sygdom og alle de ting som følger med den. Derfor er det hårdt at skulle kæmpe med systemet, når man har så meget andet at se til.

FNUG vil derfor gerne hjælpe unge i denne situation, eller hvis man er på vej til at begynde på videregående uddannelse eller erhvervsuddannelse. Med denne temadag vil vi gerne give unge gigtramte en hjælpende hånd, så de får det bedst mulige studieforløb og øge sandsynligheden for, at I kommer godt gennem studiet og ud til et job på den anden side. Formålet er at formidle, hvilke muligheder man som ung gigtramt har i forbindelse med et studie, samtidig vil vi gerne hjælpe de unge med nogle helt lavpraktiske opgaver fx omkring ansøgninger til eksamensdispensation og handicap SU. Samtidig vil vi dele erfaringer fra nuværende eller tidligere studerende, der har prøvet det på egen krop og på den måde dele tips og tricks til at komme godt igennem studiet. Vi håber på den måde at kunne sende dig hjem med den nødvendige viden samt konkrete praktiske redskaber til at bruge i din kamp mod systemet.

Oplægsholdere
Der er blevet arrangeret en masse spændende oplægsholdere, du kan læse en uddybende beskrivelse her: Oplægsholdere til 4S temadag

Program
09.00 Morgenmad for de overnattende
10.00 Introduktion v/FNUG
10.30 Fortælling af egen historie v/ Frederikke
11.00 Oplæg v/SU vejleder
12.00 Frokostpause
13.00 Oplæg v/ SPS vejleder
14.00 Fortælling af egen historie v/ Irinna & Victor
14.30 Kaffepause
15.00 Oplæg v/ DUKH-konsulent
17.00 Erfaringsudveksling blandt deltagerne
17.30 Fællesspisning
19:00 Farvel og tak for i dag

Der er mulighed for at booke overnatning fra fredag til lørdag og deltage i lidt aftenhygge fredag aften.
NB: Der kan forekomme mindre ændringer i programmet.

Tid & sted
Tid: 16. maj 2020 Kl. 10.00 – 19.00 (med mulighed for overnatning fra fredag d. 15. maj)

DATO ER IKKE FASTLAGT GRUNDET COVID-19 SITUATIONEN. Tilmelder dig du nu refunderer vi selvfølgelig beløbet, hvis du er forhindret i at deltage på den nye dato når den er fastlagt.
Sted: LYNfabrikken, se adresse øverst
Pris: Medlemspris: 75 kr., pris for ikke-medlemmer 200 kr.
Tilmeldingsfrist: 28. april 2020

NB: Der er begrænsning på 20 deltagere til temadagen. Disse pladser uddeles efter først til mølle-princippet.

Mulighed for overnatning
Der er mulighed for overnatning på BOOK1 Design Hostel fra fredag d. 15. maj. Ønsker du at benytte dig af overnatning, er tillægsprisen 200 kr. for medlemmer (i dobbeltværelse) og 400 kr. for ikke-medlemmer (i dobbeltværelse). Prisen er inkl. morgenmad. Hostel ligger på den anden side af vejen ift. konferencelokalet, hvor temadagen afholdes. Vi har mulighed for at tilbyde overnatning til 10 personer. Dette tildeles efter først til mølle-princippet.

Du er velkommen til at sende eventuelle spørgsmål til irinna@fnug.dk

Tilmeldning
Du tilmelder dig ved at klikke HER.

FNUG er meget opmærksom på den nuværende situation med COVID-19, læs mere om det her. Vi arbejder derfor pt. på at finde en anden dato for afholdelse af dette event. Hvis du tilmelder dig nu, men ikke kan den nye dato, så refunderer vi selvfølgelig beløbet. Spørgsmål kan sendes til irinna@fnug.dk

2726RYKKET: Temadag: 4S – Studie, Støtte, System & SU
X