Bliv klogere på din gigt

Kursus tilbud til alle

  • Ramløse Skole, Gammel Præstevej 2, 3200 Helsinge,
  • 14. september 2019
  • KL. 10:00 - KL. 19:00
  • Region: Landsdækkende

Temadag: Antiinflammatorisk kost

Kan kosten gøre en forskel?
– få
krop og helbred til at arbejde sammen med hjælp fra specialister

Sund kost og livsstil kan gøre en verden til forskel for os unge med gigt – ja faktisk for de fleste, men måske særligt for os. Der findes rigtig mange gode bud på, hvad sund kost og livsstil er, men det er desværre er ikke ens for alle kronisk syge. Man bliver nødt til at finde sin egen vej, hvor man tager højde for egne behov og evt. begrænsninger. Som ung med en kronisk sygdom, med alt hvad det nu indebærer, kan det være svært og uoverskueligt at komme i gang med nye, sundere vaner – som ellers meget ofte kan føre til øget livskvalitet. Så jo yngre du er, når du starter, jo bedre. Dette arrangement vil derfor fokusere på at skabe en basisviden omkring sund kost samt bidrage med et praktisk element, hvor du selv får lov til at prøve kræfter med den nye viden i køkkenet. Vi håber på denne måde at kunne sende dig hjem med den nødvendige viden samt konkrete praktiske redskaber til at til at bruge i din hverdag, og som kan passe ind i lige netop dit liv.

Om oplægsholderne: Martin Kreutzer og Simon Weisdorf

Martin Kreutzer hører til landets mest eftertragtede foredragsholdere, når det gælder præstationsfremmende ernæring og livsstil. Både i rollen som foredragsholder, forfatter (bl.a. til bestsellerne ”Den store antiinflammatoriske kostguide” og ”Velsmurt – spis dig fra gigt og overbelastningsskader”) og som personlig ernæringsvejleder, kobler han som gammel ‘rotte’ i gamet sin store viden fra den naturvidenskabelige forskningsverden, hvor han i ti år har arbejdet som ernæringskonsulent ved Institut for Human Ernæring, KU, med sine erfaringer fra den succesfulde vejledning af tusindvis af klienter.

Efter en lang årrække som grafiker på sundhedsmagasinerne Aktiv Træning og I FORM besluttede Simon Weisdorf at forfølge sin kærlighed til sund mad, og i 2017 lancerede han websitet og Facebook-siden cookingclub.dk, der på kort tid er blevet en populær kilde til opskrifter på sundere mad og sundere kager. Simons filosofi er, at mad skal have en gavnlig effekt ud over naturligvis at smage godt, og at livsstilsændringer på ingen måde behøver være lig med afsavn og begrænsninger. Simon har været medforfatter og opskriftsmager til flere bøger om sund mad, bl.a. bestselleren Velsmurt.”

Program
10.00 Introduktion v/FNUG
10.30 Erfaringsudveksling i grupper v/FNUG
11.30 Frokostpause
12.00 Oplæg omkring antiinflammatorisk kost v/Martin
14.00 Kaffepause
14.30 Workshop i køkkenet v/Simon
17.30 Fællesspisning
19:00 Farvel og tak for i dag

Der er mulighed for at booke overnatning fra fredag til lørdag og deltage i lidt aftenhygge fredag aften.
NB: Der kan forekomme mindre ændringer i programmet.

Tid & sted
Tid: 10.00 – ca. 19.00 (med mulighed for aftenhygge og overnatning fra fredag d. 13. september)
Sted: Ramløse Skole, Gammel Præstevej 2, 3200 Helsinge
Pris: Medlemspris: 75 kr., pris for ikke-medlemmer 200 kr.
Tilmelding: Fristen er udløbet.

NB: Der er plads til maks 25 deltagere – de tildeles efter først-til-mølle princippet.

Mulighed for overnatning
Der er mulighed for overnatning på Bymose Hegn Hotel & Kursuscenter (Bymosegårdsvej 11, 3200 Helsinge) fra d. 13. til d. 14. september. Der er ca. 6 km fra Ramløse Skole, og der er mulighed for at tage en bus til skolen. Ønsker du at benytte dig af dette, er tillægsprisen 200 kr. for medlemmer (i dobbeltværelse) og 400 kr. for ikke-medlemmer (i dobbeltværelse). Prisen er inkl. morgenmad. Vi har mulighed for at tilbyde overnatning til 14 personer. Også her gælder først-til-mølle princippet.

Du er velkommen til at sende evt. spørgsmål til busk@fnug.dk

2406Temadag: Antiinflammatorisk kost
X