#DrejForFNUG

Skru op for opmærksomheden

#DrejForFNUG og skru op for opmærksomheden

4000 unge i Danmark lever med en usynlig sygdom. Og mange lever med den i stilhed. At få konstatereret en kronisk sygdom som gigt, er ikke kun en fysisk belastning for kroppen.

Mange unge kæmper mere med accepten fremfor smerten.Foreningen Af Unge med Gigt (FNUG), skruer op for opmærksomheden omkring den usynlige sygdom – gigten. FNUG har derfor startet kampagnen: #DrejForFnug. Kampagnen går ud på at lave en kort video hvor man åbner en flaske eller et marmeladeglas og tagger #DrejForFnug.

Formålet er ikke kun at sprede budskabet om FNUG, men også for unge med gigt at se, at andre kæmper med samme hverdagsproblemer som dem selv. For man bliver ikke mere syg af, at tale om sin sygdom.

I Danmark lever 4000 unge mennesker med en gigtsygdom, hvor leddegigten er den hyppigste. Det kan være svært, når hverdagen pludselig vender, og at man som ung ikke kan være social pga. medicin der skal tages, træthed der går ud over skolen, og stive led som er fysisk hæmmende.

Mange kæmper med accepten af den kroniske tilstand, og det vil FNUG gerne ændre på med #DrejForFnug kampagnen. ”Vi vil gerne vise unge med gigt, at der er andre der kæmper med samme hverdagsproblemer som dem selv. Det er ikke en udstilling af mennesker, men et håb om at skabe en fællesskabsfølelse på sociale medier” siger Mette Marie Nielsen, kommunikationsmanager hos FNUG.

Kampagnen #DrejForFNUG begynder d. 11. november.

#DrejForFNUG og #SkruOpForOpmærksomheden.

Hvis du har lyst til at være med – har du her en lille guide:

Det, der er nemt for dig, er ikke nødvendigvis nemt for andre!

I dag lever 4.000 unge i Danmark med en gigtsygdom og på mange af dem, kan du faktisk ikke se det. ForeningeN af Unge med Gigt kæmper for, at disse unge kan leve et godt liv på lige vilkår med andre unge, men mange af dem ved slet ikke, at vi eksisterer.

Så hjælp os med at udbrede kendskabet – hjælp os med at hjælpe dem!

1. Lav en kort video, hvor du åbner en colaflaske, et marmeladeglas eller noget helt tredje
2. Læg den på Facebook eller Instagram sammen med denne tekst
3. Nominer min. 3 venner til at gøre det samme

www.fnug.dk

#skruopforopmærksomheden #drejforfnug #ungmedgigt #kundetgodehumørsmitter #fnug

X